EVPATORI Web Resources


გამოკითხვა

მოგწონთ ნოველები - ჩვენი საქმე

დიახ
არა
კარგად იკითხება
ვერ გავიგე
ამორალურია


დარეგისტრირებული მომხმარებლები

დავითი გრატიაშვილი

gagi

ananuri

nikasleep

Giorgi1990






« დანდური (Portulaca) »

კატეგორია: გურმანი

ავტორი: admin

თარიღი: 2016-08-30 22:25:28

დანდური (Portulaca)

დანდური (Portulaca)

ახალ, ქორფა დანდურს მოვაცილოთ მაგარი ღეროები, გავრეცხოთ ცივ წყალში, ჩავდოთ მდუღარე მარილწყლიან ქვაბში და მოვხარშოთ. შემდეგ გავაგრილოთ, გავწუროთ, მოვათავსოთ შესაფერის ჭურჭელში და შევაზავოთ ღვინის ძმარში დანაყილი ნივრით, ახალი ქინძითა და მარილით. სურვილისამებრ შეიძლება მოვასხათ ცოტა ზეთი (უმჯობესია ნიგვზის ან ზეითუნის ზეთი).

მასალა:

  • დანდური - 0,5 კილოგრამი
  • ნიორი - 3-4 კბილი
  • ძმარი, მარილი, ზეთი, ქინძი - გემოვნებით
დანდურის ფოთლები მინერალებითა და ვიტამინებით მდიდარია. ის შეიცავს რკინას, კალციუმს, შეიცავს C ვიტამინს, ვიტამინ A-ს და სასარგებლო ცხიმოვან მჟავებს.
 

საქართველოში თითქმის ყველგან გვხვდება მთის ქვედა სარტყლის დასახლებული ადგილების მახლობლად. მის ნორჩ ღეროსა და ფოთლებს ხმარობენ მხალად და მწნილად. დეკორატიული მცენარედ აშენებენ არგენტინულ და ბრაზილიურ Portulaca grandiflora-ს.