EVPATORI Web Resources
გამოკითხვა
მოგწონთ ნოველები - ჩვენი საქმე
დარეგისტრირებული მომხმარებლები
maizer
დიმიტტი
Kaiadamiani
Vanga
ადვოკატიი
« როგორ მოვამზადოთ ტრადიციული ჩინური ბრინჯი? »
კატეგორია: გურმანიავტორი: admin
თარიღი: 2016-10-27 01:16:34
გიყვართ ჩინური სამზარეულო? გაინტერესებთ, როგორ მზადდება ტრადიციული ჩინური ბრინჯი და რით არის განსაკუთრებული? პეკინიდან ჩამოსული ჩინელი მზარეული სპეციალურად მაყურებლისთვის ბრინჯს მოამზადებს.
ინგრედიენტები
ბრინჯი მოხარშული - 400 გრ ან 4 ჭიქა;
ჯინჯერი, ანუ ჯანჯაფილი – 3 სმ სიგრძის (სურვილისამებრ);
კვერცხი – 3 ცალი;
სოიოს სოუსი, (მსუბუქი) – 2 ჩაის კოვზი;
ხამანწკების სოუსი – 2 ჩაის კოვზი (სასურველია);
მწვანე ხახვი – 2 ცალი;
ბოსტნეული – 250 გრ საერთო ჯამში ან 2 ჭიქა;
საერთოდ უმატებენ 2 ან 3 სახის ბოსტნეულს მაქსიმუმ;
სურვილისამებრ:
ბარდა, სტაფილო,, სიმინდი მარცვლებად, ან ჩვილი სიმინდი დაჭრილი; მწვანე ფრანგული ლობიო (წვრილი), ბულგარული წიწაკა, და ა.შ.
ასევე, შეიძლება შერეული ქონდეს – წვრილად დაჭრილი ლორი.
მომზადების დრო – 10 წუთი;
ინვენტარი – ვოკი, ან ფართე ძირიანი ტაფა; ხის კოვზი.
მომზადების წესი
წინასწარ მოხარშეთ ბრინჯი და გააცივეთ, ასე ფანტია იქნება, ან წინა დღის ნარჩენი გამოიყენეთ;
დაჭერით ბარდის (გაროხის) მარცვლის ხელებზე სხვა ბოსტნეულიც, ან დახეხეთ - სურვილისამებრ;
გაახურეთ ტაფა და დაასხით 2 სადილის კოვზი ზეთი;
ათქვიფეთ კვერცხი და დაასხით ტაფაზე, მუდმივად ურიეთ, თან კოვზით შეეცადეთ დააქუცმაცოთ კვერცხი;
როცა კვერცხი მომზადდება, გადმოიღეთ თეფშზე და იმავე ტაფაზე შეწვით ბოსტნეული ცოტაოდენი ზეთის დამატებით;
დაახლოებით 3-4 წუთში ბოსტნეული მზად იქნება და დაამატეთ დაჭრილი ჯინჯერი და დაჭყლეტილი ნიორი, მოურიეთ, მაშინვე დაამატეთ ბრინჯიც;
აქვე შეურიეთ სოიოსა და ხამანწკების სოუსებიც;
როცა ბრინჯი გაცხელდება, დაამატეთ კვერცხი, მარილი და წიწაკა გემოვნებით;
სულ ბოლოს შეურიეთ რგოლებად დაჭრილი მწვანე ხახვი;
მიირთმევენ ცხლად.
ბრინჯის ფერი თეთრიდან-მუქ ფერამდე კი დამოკიდებულია სოუსების რაოდენობაზე;