EVPATORI Web Resources


გამოკითხვა

მოგწონთ ნოველები - ჩვენი საქმე

დიახ
არა
კარგად იკითხება
ვერ გავიგე
ამორალურია


დარეგისტრირებული მომხმარებლები

zazu007

guja

მოხეტიალე

shota222

ნniniko






« როგორ მოვამზადოთ ტრადიციული ჩინური ბრინჯი? »

კატეგორია: გურმანი

ავტორი: admin

თარიღი: 2016-10-27 01:16:34

როგორ მოვამზადოთ ტრადიციული ჩინური ბრინჯი?

როგორ მოვამზადოთ ტრადიციული ჩინური ბრინჯი?

გიყვართ ჩინური სამზარეულო? გაინტერესებთ, როგორ მზადდება ტრადიციული ჩინური ბრინჯი და რით არის განსაკუთრებული? პეკინიდან ჩამოსული ჩინელი მზარეული სპეციალურად მაყურებლისთვის ბრინჯს მოამზადებს.

 

 

ინგრედიენტები

ბრინჯი მოხარშული - 400 გრ ან 4 ჭიქა;

ჯინჯერი, ანუ ჯანჯაფილი – 3 სმ სიგრძის (სურვილისამებრ);

კვერცხი – 3 ცალი;

სოიოს სოუსი, (მსუბუქი) – 2 ჩაის კოვზი;

ხამანწკების სოუსი – 2 ჩაის კოვზი (სასურველია);

მწვანე ხახვი – 2 ცალი;

ბოსტნეული – 250 გრ საერთო ჯამში ან 2 ჭიქა;

საერთოდ უმატებენ 2 ან 3 სახის ბოსტნეულს მაქსიმუმ;

სურვილისამებრ:

ბარდა, სტაფილო,, სიმინდი მარცვლებად, ან ჩვილი სიმინდი დაჭრილი; მწვანე ფრანგული ლობიო (წვრილი), ბულგარული წიწაკა, და ა.შ.

ასევე, შეიძლება შერეული ქონდეს – წვრილად დაჭრილი ლორი.

 

მომზადების დრო – 10 წუთი;

ინვენტარი – ვოკი, ან ფართე ძირიანი ტაფა; ხის კოვზი.

2


მომზადების წესი

წინასწარ მოხარშეთ ბრინჯი და გააცივეთ, ასე ფანტია იქნება, ან წინა დღის ნარჩენი გამოიყენეთ;

დაჭერით ბარდის (გაროხის) მარცვლის ხელებზე სხვა ბოსტნეულიც, ან დახეხეთ - სურვილისამებრ;

გაახურეთ ტაფა და დაასხით 2 სადილის კოვზი ზეთი;

ათქვიფეთ კვერცხი და დაასხით ტაფაზე, მუდმივად ურიეთ, თან კოვზით შეეცადეთ დააქუცმაცოთ კვერცხი;

როცა კვერცხი მომზადდება, გადმოიღეთ თეფშზე და იმავე ტაფაზე შეწვით ბოსტნეული ცოტაოდენი ზეთის დამატებით;

დაახლოებით 3-4 წუთში ბოსტნეული მზად იქნება და დაამატეთ დაჭრილი ჯინჯერი და დაჭყლეტილი ნიორი, მოურიეთ, მაშინვე დაამატეთ ბრინჯიც;

აქვე შეურიეთ სოიოსა და ხამანწკების სოუსებიც;

როცა ბრინჯი გაცხელდება, დაამატეთ კვერცხი, მარილი და წიწაკა გემოვნებით;

სულ ბოლოს შეურიეთ რგოლებად დაჭრილი მწვანე ხახვი;

მიირთმევენ ცხლად.

ბრინჯის ფერი თეთრიდან-მუქ ფერამდე კი დამოკიდებულია სოუსების რაოდენობაზე;