EVPATORI Web Resources


გამოკითხვა

მოგწონთ ნოველები - ჩვენი საქმე

დიახ
არა
კარგად იკითხება
ვერ გავიგე
ამორალურია


დარეგისტრირებული მომხმარებლები

Kaiadamiani

Vanga

ადვოკატიი

ადვოკატი

GURAM123




« ლობიო (რუს. Фасоль, ინგ. Beans) რა უნდა ვიცოდეთ ლობიოს შესახებ »

კატეგორია: ვიცოდეთ

ავტორი: admin

თარიღი: 2016-11-09 00:53:41

ლობიო (რუს. Фасоль, ინგ. Beans) რა უნდა ვიცოდეთ ლობიოს შესახებ

ლობიო-Фасоль-Beans

ლობიოს მარცვალი შეიცავს ცილას - დაახლოებით 20%, ცხიმს - დაახლოებით 2%, ნახშირწყლებს - დაახლოებით 58%, ვიტამინებს B1, B2, B6, K, PP, C, კაროტინს, მინერალებს - რკინას, კალციუმს, ფოსფორს, კალიუმს, მაგნიუმს, ნატრიუმს, იოდს, ბოჭკოვანას, ლიმონმჟავას, სპილენძს და თუთიას.
ლობიო გამოიყენება დიაბეტის, რევმატიზმის, ქრონიკული პანკრეატიტის, თირკმლის ქვების, წყლულების და ეგზემის საწინააღმდეგოდ, იგი არის შარდმდენი, ანტიმიკრობული თვისებების. იმის გამო, რომ იგი შეიცავს დიდი რაოდენობით კალიუმს, იგი გამოიყენება ათეროსკლეროზის და გულის რითმის დარღვევების დროს.
ლობიოს ექიმები არ ურჩევენ, ისეთი დაავადებების დროს, როგორიცაა გასტრიტის, წყლულოვანის, ქოლეცისტიტის, პანკრეატიტის, კოლიტის დროს.
ლობიომ რომ შეინარჩუნოს არსებული ვიტამინები, ცივმა წყალმა უნდა დაფაროს ლობიო და იხარშება დაბალ ცეცხლზე.
100 გრ. ლობიო შეიცავს :
1. წყალი, 14 გ
2. ცილის, 21 გრ
3. ცხიმი, 2 გ
4. ნახშირწყლები, 54,5 გ
5. ბოჭკოვანი, 3.9 გ
6. სახამებელი, 43.4 გ
7. pectin, 3.7 გ
8. კალიუმის, mg 1100
9. კალციუმის, 150 მგ
10. მაგნიუმის, 103 მგ
11. ნატრიუმის, 40 მგ
12. ფოსფორის, 480 მგ
13. რკინის, 5940 მგ
14. იოდის, 1.12 მგ
15. კობალტის, 7.18 გ
16. მანგანუმის, 1340 სუ
17. სპილენძის, 580 მგ
18. მოლიბდენის, 39.4 მგ
19. ფტორს, 44 მგ
20. თუთია, 3210 მგ
21. ვიტამინ B-კაროტინს, 0.02 მგ
22. ვიტამინი E (tocopherol), 3,84 მგ
23. ვიტამინი B1 (thiamine) 0.5 მგ
24. ვიტამინი B2 (riboflavin), 0.18 მგ
25. ვიტამინი B9 (ფოლიუმის მჟავა), 90 მგ
26. ვიტამინი PP (niacin), 2.1 მგ
27. კალორია, 292 კალორია