EVPATORI Web Resources
გამოკითხვა
მოგწონთ ნოველები - ჩვენი საქმე
დარეგისტრირებული მომხმარებლები
maizer
დიმიტტი
Kaiadamiani
Vanga
ადვოკატიი
« უგემრიელესი ღუმელში გამომცხვარი კარტოფილი ყველით »
კატეგორია: გურმანიავტორი: admin
თარიღი: 2017-04-04 21:14:58
ინგრედიენტები
კარტოფილი - 3ც
ლორი - სურვილისამებრ
სულგუნი - 400გრ
მაიონეზი - 100გრ
კამა - 1კონა
კარაქი - 100გრ
ნიორი - გემოვნებით
სვანური მარილი - გემოვნებბით
პილპილი - გემოვნებით
ხახვი - 1 თავი
მომზადების წესი
გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. ღუმელის ტაფას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი.
კარგად გარეცხეთ კარტოფილი და გაამშრალეთ. ჩაალაგეთ ტაფაში, მოაპკურეთ ზეთი და შეწვით ღუმელში დარბილებამდე.
პარალელურად, გახეხეთ ყველი, მისი ნახევარი შეურიეთ მაიონეზს და დაამატეთ დაჭრილი ხახვი, სვანური მარილი, პილპილი.
მზა კარტოფილს მოაჭერით თავი, კოვზით ამოუღეთ ცოტაოდენი გული, შეურიეთ ყველისა და მაიონეზის მასას და ამ მასით ამოავსეთ კარტოფილის გულები. ზემოდან დარჩენილი ყველი მოაყარეთ და შეაბრუნეთ ღუმელში რამდენიმე წუთით, სანამ ყველი დადნება.