EVPATORI Web Resources


გამოკითხვა

მოგწონთ ნოველები - ჩვენი საქმე

დიახ
არა
კარგად იკითხება
ვერ გავიგე
ამორალურია


დარეგისტრირებული მომხმარებლები

Mono

ბექა ქირია

kreta

Murketie

Murketi






« ყაურმა - როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი ყაურმა »

კატეგორია: გურმანი

ავტორი: admin

თარიღი: 2018-02-09 17:50:43

ყაურმა - როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი ყაურმა

ყაურმა

ღორის ან საქონლის ცხიმიანი გულ-ღვიძლი (ღვიძლი, ფილტვი, გული, თირკმელი)
    მუცლის ქონი
    4-5 თავი ხახვი
    2 სუფრის კოვზი ტომატ-პასტა
    1 ჭიქა წყალი
    თეთრი ღვინო
    1 ჩ/კ ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი და ქონდარი
    მარილი, პილპილი და წიწაკა გემოვნებით
 
~ მომზადების წესი ~
 
1. ღორის ან საქონლის გულ-ღვიძლი კარგად გავრეცხოთ და დავჭრათ პატარა ზომის ნაჭრებად. დავჭრათ ქონიც, ოღონდ ძალიან პატარა ნაჭრებად.
 
2. ქვაბი დავდგათ ცეცხლზე, ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი მუცლის ქონი და კარგად დავბრაწოთ (ხიწიწივით). როდესაც ქონი კარგად დაიბრაწება, ქვაბში ჩავამატოთ დაჭრილი გულ-ღვიძლი. აგრეთვე ჩავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დავასხათ თეთრი ღვინო იმდენი, რომ ხორცი დაფაროს (ანუ დაახლოებით ჭიქა ნახევარი) და დავაცადოთ მოხარშვა… გაითვალისწინეთ, რომ ყველაზე დიდი დრო ფილტვის მოხარშვას დაჭირდება.
 
3. მოხარშვის შემდეგ დავამატოთ 1 ჩ/კ ქინძი, უცხო სუნელი, და ქონდარი; 2 სუფრის კოვზი ტომატ-პასტა გავხსნათ 1 ჭიქა წყალში და დავასხათ ამ მასას. კარგად ამოვურიოთ.
 
4. სულ ბოლოს მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და პილპილი